Pretražite Sanovnik

Омогућава Blogger.
четвртак, 29. март 2012.

Kako da pravilno tumacite vase snove



Tumacenje snova
Tumacenje snova
Evo jedne metode kako da ispravno tumacite snove.

Na primer, sanjali ste kako hodate ulicom i stizete kuci. Odlazite u kuhinju gde ugledate komsijinu macku. Otvarate frizider i nalazite veliku krabu.

Prvo sto trebate da uradite jeste da zapisete svoj san na papir, a zatim analizirajte svaku sliku pojedinacno. Svaka slika iz vaseg sna predstavlja vaznu poruku. Takodje, kada tumacite snove imajte na umu da su oni licna stvar, odnose se samo na vas zivot, pa stoga ako dva coveka sanjaju identican san - on nema isto znacenje. Svaka osoba, mesto, desavanje is vaseg sna odnosi se na vas i vasa osecanja. Zbog toga cemo pretpostaviti par detalja o vama i vasem zivotu, da bismo pravilno protumacili vas san.

Recimo da ste osoba u svojim tridesetim. Imate bracnog partnera i jedno dete. Nedavno ste dobili unapredjenje i prebaceni ste u novo radno okruzenje, ali nove kolege vas izbegavaju, verbalno napadaju i krisom ismevaju. Vi ste svesni da je posredi ljubomora, ali vas citava ova situacija uznemirava i ne znate kako da se postavite.

Sada cemo se vratiti na vas san i analizirati jednu po jednu sliku.

Kada sanjate da hodate to znaci da otkrivate neku istinu. Ulica predstavlja opasno mesto. Vasa kuca u snovima predstavlja vasu psihu. Kuhinja je mesto gde pripremate hranu, ali hrana koju pripremate u snovima hrani vasu dusu tj. psihu, a ne telo. Kuhinja predstavlja nacin na koji se ponasate i nacin na koji reagujete na izazove koji su pred vama.

Tu je i komsijska macka. Drugi ljudi u vasim snovima predstavljaju odredjeni deo vase licnosti. On moze biti pozitivan ili negativan, sto zavisi od toga sta vi zapravo mislite o tim ljudima. Recimo da smatrate da je vas komsija dobra osoba; uvek vam se uredno javi, dobro je raspolozen i nikada niste imali nekih problema sa njim. Dakle, komsija predstavlja pozitivnu stranu vase licnosti. Sanjati macku znaci da trebate da se opametite, zato sto vam promice nesto sto je toliko ocigledno da cak i deca mogu da vide.

Frizider je hladan. On predstavlja vasu hladnocu i bezosecajnost.

I na kraju - kraba. Kraba predstavlja odredjenu istinu koju ne mozete da prihvatite, zato sto je veoma neprijatna. Istina koju ne zelite da prihvatite je obicno povezana sa nekim traumama iz proslosti, koje su negativno uticale na vas zivot i vase ponasanje.

Sledeci korak u tumacenju snova jeste spajanje pojedinacnih slika u jednu celinu i povezivanje sna sa stvarima koje se desavaju u vasem zivotu. Sta vam ovaj san govori?
Nalazite se u opasnoj situaciji zato sto vas kolege napadaju. Dakle, ovaj san vam govori o tome kako da se izborite sa problemom koji vas tisti. Analizirajuci vasu psihu i vase ponasanje, razumecete kako da na najbolji nacin resite problem.

Postoji neka ocigledna stvar koju ne mozete da vidite, a koja ima veze sa pozitivnom stranom vase licnosti. Osecate se uvredjeni zbog ponasanja vasih novih kolega i zato zaboravljate da budete dobra i pozitivna osoba, kakva ste inace. To sto ste sanjali komsijsku macku govori vam da morate da se priberete, budete pametniji i pokusate da razumete zasto vas vase kolege napadaju. Stavite se u njihovu poziciju i imajte malo vise razumevanja, umesto sto ste hladni i bezosecajni. Sigurno je da biste i vi bili ljubomorni kada biste dobili novog kolegu, koji je inteligentan i na boljoj poziciji u firmi od vas, zar ne? Ali, ne mozete to sebi da priznate zato sto ste previse ponosni.

Vas san koji ste sanjali vam upravo ukazuje na to kako da resite situaciju u kojoj ste. Dozvolite vasim kolegama da se ponasaju kako se ponasaju, ne pokazujuci da vas to vredja. Budite stalozeni, razumni i dobro raspolozeni, kao vas dobri komsija. Pre ili kasnije vase kolege ce shvatiti da grese i da bez obzira na to koliko vas napadaju, ne mogu da vas poremete i prestace da vas omalovazavaju.

1 коментара:

Анониман је рекао...

Već neko vreme sviđa mi se jedan dečko. Nakon mesec dana što sam mu to rekla počeo je da me ignoriše i vređa bez razloga. Ja sam se za to vreme zbližila sa drugom iz odeljenja- ne previše - po imenu Mihailo. Krajem školske godine prestaje i naše druženje koje sada skoro više ne postoji.
Pre neko veče sanjala sam Mihaila sa smo u vezi. Veče nakon toga sanjala sam sa da smo se posvađali i da on hoće da ma ubije. Molim vas, možete li mi reci sta to znaci?
Hvala unapred.